Läkarmissionen Second Hand
FAQ – Vanliga frågor

Var finns er butik någonstans? Jag har svårt att hitta den.

Vi håller till högst upp, på tredje våningen i Bro köpcentrum vid E18. Det finns både rulltrappa och hiss hit. Du kan gå in i stora entrén vid Willys, ta rulltrappan upp, gå rakt fram mot Jysk, och sedan ta rulltrappan upp till oss.

När har ni öppet?

Vi har öppet måndag till lördag kl 10.00-16.00. Varmt välkommen! Inlämningen är öppen samma tider. Caféet stänger ca 15.45.

Finns ni på Facebook?

Jajamän! Följ oss där så ser du vad som händer i butiken, kampanjer etcetera. Kolla på Facebook
Läkarmissionen Second Hand i Bro.

Om man skulle vilja hjälpa till lite då och då, hur gör man då?

Vad kul! Läs mer här på hemsidan om volontärsarbete. Som volontär hjälper man till i butiken med olika saker. Det kan vara att stå i kassan, packa upp glas och porslin, jobba på klädavdelningen, jobba med elektronik etcetera. Man får ingen ersättning utan gör en god och viktig insats, samtidigt som man kommer in i en kul och trevlig gemenskap.

Just nu är våra volontärer i åldrarna 18–83 år. Och vi vill alltid ha in nya volontärer till Läkarmissionen! Prata med Johan om du besöker oss i butiken, eller fyll i formuläret på volontärssidan här på hemsidan, så kontaktar vi dig.

Samarbetar ni med andra second hand-butiker?

Vi samarbetar med Läkarmissionens andra Second Handbutiker. Med vår gemensamma försäljning av second hand-varor kan vi hjälpa många människor i utsatthet i ca 35 länder över jorden.

Vad gör Läkarmissionen?

Läkarmissionen bedriver ett stort antal biståndsprojekt i 35-talet länder i fyra världsdelar. Allt från insatser vid stora katastrofer, till att bekämpa könsstympning av flickor och pojkar i Kenya till att ge ursprungsbefolkningen i Guatemala möjlighet till ett bättre liv genom utbildning, sparande och mikrokrediter.

Du kan läsa mer här: https://www.lakarmissionen.se/vart-arbete/projekt/

Tillbaka